torstai 9. elokuuta 2012

Vihdoinkin valmista

Sain viimeinkin viime postauksessa esitellyn keskeneräiseksi jääneen tekeleen valmiiksi. Aloitin tämän neulomisen joskus viime loka-marraskuussa. Vuoden vaihteesta lähtien se oli lähinnä pyörinyt nurkissa täysin koskemattomana. Homma tyssäsi tuolloin napituskaitaleiden silmukoiden poimimiseen. En nyt muista, mistä syystä, en varmaan osannut poimia silmukoita oikeista kohdista. Ja kun silmukoita ei tullutkaan heti ekalla kerralla oikeaa määrää, neule paiskautui päin seinää. Eikä se hihojen ompelukaan ole mielestäni sitä mieluisinta puuhaa...

   
                             Malli: Sublime Lanka: Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK
                                          Langanmenekki: n. 350 grammaa, koko S
                                                             Puikot: 3-4 mm


Otin sitten itseäni niskasta kiinni ja tein neuletakin valmiiksi. Tällä kertaa osasin jakaa etureunan tietyn pituisiin osioihin ja poimia niistä siten oikean määrän silmukoita. Eihän se ollutkaan niin vaikeaa, kun jaksaa olla kärsivällisempi! Jälkikäteen tosin huomasin, että olin neulonut kaitaleiden joustinneuletta puoli numeroa liian isoilla puikoilla ja joustinneule oli hieman löysempää kuin helmassa tai hihoissa. Ei varmaan kannattaisi jättää töitä näin keskeneräisiksi pitkiksi ajoiksi, kun siinä välissä kuitenkin unohtaa, minkä kokoisilla puikoilla on neulonut. Tai merkitä ne ylös jonnekin.

     
Neuletakista tuli kuitenkin aika kiva, pienistä vioista huolimatta. Tykkään neuleen joustimista ( 1.krs: 1n *neulo 1 takareunasta oikein, 1 n*, 2 krs: 1 o *neulo 1 takareunasta nurin, 1 o*) ja etukappaleiden rypytyksistä. Sublimen langoista en ole ennen tätä mitään neulonut. Lanka on ihanan pehmeää ja sitä oli mukava neuloa. Kyllä tämä varmasti käytössä tulee olemaan, ainakin nyt kun on viileämpi sää.                                                                                        

2 kommenttia:

  1. Upea neuletakki! Uskomatonta, että joku osaa tehdä tuollaisen. :)

    VastaaPoista